tahta kurusu neyi sevmez

Yatak böceklerini tedavi etmek karmaşıktır ve istilanın boyutuna bağlı olarak haftalar ila aylar sürebilir. Başarı olasılığınız, kaç tane tahta böceğiniz olduğu, saklanmak için ne kadar dağınıklık olduğu, komşularınızda tahtakurusu olup olmadığı ve bir binanın tüm sakinlerinin katılıp katılmayacağı gibi birçok faktöre bağlıdır.

Başarılı olmak için evdeki herkesin işbirliği yapması ve üzerine düşeni yapması gerekecek.

Aşağıdaki adımlar başlamanıza yardımcı olacaktır:

Sorunu tanımlayın

Bir plan geliştirin

İstilanın yayılmasını önleyin

Tedaviye hazırlanın

Yatak böceklerini öldür

Değerlendirin ve önleyin

Tüm böcekleri ve yumurtalarını öldürmek için bu adımları bir kereden fazla izlemeniz gerekebilir.

Sorunu Tanımlayın

Zararlıyı tanımlayın:

Bir uzatma maddesini diğer böcek uzmanına göstermek için haşerenin bir örneğini toplayın .

Uzatma ajanları, zararlıyı size ücretsiz olarak tanımlayabilir. Haşere kontrolü konusunda eğitimlidirler ve bölgenizi bilirler.

Bir uzatma acentesi veya başka bir uzman, haşerenin tahtakurusu olduğunu söylüyorsa, bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ev sahibinize haber verin. Yakınınızdaki birimler kontrol edilmelidir.

Ev sahiplerinin tedaviye katılma sorumluluğu olabilir .

Bölgenizdeki konut yasalarını ve yasalarını kontrol edin .

Tahtakurusu olabilecek tüm alanları ve çevredeki yaşam alanlarını kontrol ederek istilanın derecesini öğrenin.

Bir Plan Geliştirin

Aşağıdaki adımları tamamlamak için bir program yapın. Tatiller gibi kişisel planlarınızı eklediğinizden emin olun.

Tüm süreç boyunca kayıtları tutun. Zararlıların bulunduğu tarihleri ve tam yerleri not edin. Bu, ilerlemeyi izlemenize ve çalışmanızı nereye hedefleyeceğinizi daha iyi bilmenize yardımcı olacaktır.

Tüm yatak hatalarının gittiğinden emin olmak için işiniz bittikten sonra en az bir yıl kontrol etmeye devam edin.

İstilanın Yayılmasını Önleyin

Küçük saklanma alanlarını kapatın. Çatlakları ve yarıkları kapatmak için silikon kalafat kullanın. Bu saklanma yerlerini ortadan kaldırır ve böcekleri açığa çıkarır.

İstila edilmiş öğeleri kaldırın. Onları kapalı bir plastik torbaya koyun ve tedavi edin. Aşağıdaki bölümlerde tedavi yöntemleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tedavi edilemeyen maddeler, kapalı bir plastik torbaya veya saklama kabına konulmalı ve aktif böceklerin ölmesini sağlamak için bir yıla kadar orada bırakılmalıdır.

Şilteleri ve kutu yayları kapatan koruyucu kılıflar satın alın. Sızdırmazlık sağlayan örtüler sayesinde tahtakuruları içeride sıkışıp ölecektir.

Her kullanımdan sonra vakumlayın. Torbayı mümkün olduğunca sıkı bir şekilde kapatın ve hemen dışarıdaki bir çöp konteynerine atın.

Yatak hatalarını güvenli bir şekilde ortadan kaldıramazsanız, mobilyaları sorumlu bir şekilde atın. Onu yok edin ki bir başkası onu evlerine getirmeye cezbedilmesin. Örneğin:

Kapakları yırtın ve mobilya parçalarından dolguyu çıkarın.

Mobilyaları ""Bed Bugs"" ile işaretlemek için sprey boya kullanın.

İstila edilen eşyaların mümkün olan en kısa sürede çöp toplama ajansı tarafından alınmasını sağlayın.

Yatak hatalarını güvenli bir şekilde ortadan kaldırabilirseniz, mobilyaları atmayın.

Tedaviye Hazırlanın

Tedaviye hazırlanmak çok önemlidir; ortadan kaldırılmamış yatak hatalarını izlemeyi kolaylaştıracaktır. İster tedaviyi kendiniz yapıyor olun, ister bir profesyonel kiralayın, bu hazırlık tamamlanmalıdır.

Tedaviye hazırlanma hakkında daha fazla bilgi edinin

Tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinin (PDF) . (4 s., 480 K, PDF Hakkında )

Yatak Böceklerini Öldür

Seçtiğiniz yöntemlerin güvenli, etkili ve yasal olduğundan emin olun. Neyin Yasal, Ne Değil olduğunu görün .

İşe yaramayan tedavilerden kaçının.

Alkol, gazyağı ve benzin kullanmak size ve ailenize zarar verebilir ve bir kıvılcım veya sigarayla kolayca tutuşabilir.

Yapışkan tuzaklar tahtakuruları için değildir, ancak örümcekleri, hamamböceklerini ve diğer böcekleri yakalamada etkili olabilirler.

Kendi tahtakurusu önleyici tuzaklarınızı nasıl yapacağınızı öğrenmek için aşağıya bakın.

Yatak böceklerini öldürmenin kimyasal olmayan yöntemlerini düşünün . Bazıları durumunuza bağlı olarak diğerlerinden daha faydalı olacaktır. Bu ve diğer yöntemler yardımcı olabilir, ancak istiladan tamamen kurtulamayabilirler:

Isıl işlem: Yüksek ısıda bir çamaşır kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Güneşte sıcak, kapalı bir arabada siyah plastik poşetler de kullanabilirsiniz, ancak başarı ikliminize ve diğer faktörlere bağlıdır. Kendin yap ısıl işlemleri işe yaramayabilir. Profesyoneller, tüm evleri ısıyla tedavi edebilecek daha yoğun ve kanıtlanmış yöntemlere erişebilir. Bir termostat, propan ısıtıcı veya şömine ile iç mekan sıcaklığınızı artırarak tahtakuruları öldürmeye çalışmayın – bu işe yaramaz ve tehlikelidir.

Soğuk tedavisi işe yarayabilir, ancak ev ortamında ancak dondurucu 0 o F'ye ayarlanırsa başarılı olabilir. Birçok ev tipi buzdolabı dondurucusu, tahtakurularını öldürecek kadar soğuk değildir. Eşyaları kapalı bir poşette dondurucuda 0°C'de üç gün bekletmelisiniz. Ev tipi dondurucular her zaman 0 o'a ayarlanmadığından, sıcaklığı kontrol etmek için her zaman bir termometre kullanın .

Buharlı temizleyiciler (ıslak veya kuru), halıları, süpürgelikleri, karyolaları ve diğer mobilyaları temizlemek için çatlaklara ve kumaşlara girebilir. Buhar sıcaklığı en az 130 o F olmalıdır, ancak güçlü bir hava akışı olmamalıdır, aksi takdirde tahtakurularının dağılmasına neden olabilir. Saçılmayı önlemek için bir difüzör kullanın.

Gerekirse, bir haşere yönetimi uzmanı kiralayın veya pestisitleri etiket talimatlarına göre dikkatli bir şekilde kullanın:

Etikette tahtakurusu bulunan EPA tescilli pestisitleri arayın.

Sisleyicileri (böcek bombaları) yalnızca çok dikkatli ve yalnızca etikette tahtakuruları listelenmişse kullanın. Yanlış kullanım sağlığınıza zarar verebilir veya yangına veya patlamaya neden olabilir. Sisleyiciler, yatak böcek kontrolü için tek yönteminiz olmamalıdır. Sprey, tahtakurularının saklandığı çatlak ve yarıklara ulaşmaz. Bir Sisleyici Kullanmalı mıyım? daha fazla bilgi için.

İlk temizlik ve kontrol işlemlerinizi tamamladıktan sonra birkaç günde bir tahtakurusu kanıtı olup olmadığına dikkatlice bakın . Yatak böcekleri görürseniz, ya ilk temizlik bazı böcekleri kaçırmıştır ya da yumurtalar yumurtadan çıkmıştır. Geri çekilme gerekebilir.;

Tekrarlanan tedavilere ihtiyaç duyulursa , farklı türde pestisitleri kullanmayı düşünün .

Kurutucu maddeler (bir şeyleri kurutan kimyasallar) , böceği kurutarak çalıştıkları için bazı durumlarda özellikle etkili olabilir (bu, tahtakurularının direnç tahta kurusu neyi sevmez geliştiremeyeceği anlamına gelir). Ancak, çalışması birkaç ay sürebilir. Kurutucu kullanıyorsanız, yalnızca EPA tarafından Pestisit olarak kayıtlı ürünleri kullandığınızdan emin olun .

Havuz veya gıda sınıfı diyatomlu toprak kullanılmamalıdır. Bu tür diyatomlu toprak (diatom adı verilen küçük suda yaşayan organizmaların fosilleşmiş kalıntılarından yapılmıştır) soluduğunuzda size zarar verebilir. Pestisit versiyonu, tehlikeyi azaltan farklı boyutta diatomlar kullanır.

Yatak böcek yakalama tuzakları , yatak böceklerini yakalamak ve bacaklara tırmanmasını önlemek için mobilya ayaklarının altına yerleştirilebilir. Hem ticari hem de kendin yap önleyicileri seçeneklerdir. Engelleyici tuzaklarınızı oluşturmak için aşağıdaki yönergeleri izleyin.

Tahtakuru önleyiciler (tahtakuruları yakalamak için mobilya ayaklarının altına yerleştirin)

Kendi önleyici tuzaklarınızı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri toplayın:

Sağlam, uzun kenarı 1 inç'in üzerinde olan iki temiz plastik kap, daha büyük olanın içine sığar). Temizlenmiş ve başka amaçlarla hazırlanmış şarküteri veya yemek kapları çıkarmak harika bir seçenektir.

Kaba dokulu maskeleme veya ressam bandı.

Talk pudrası.

Bir önleme tuzağı yapmak için şu yönergeleri izleyin:

Küçük kabın içine bir yatak veya kanepe ayağı koyacak kadar büyük olduğundan emin olun.

Tahtakuruları kabın içine kolayca tırmanabilmeleri için daha büyük kabın dışına maskeleme bandı yerleştirin.

İki kabı birbirine yapıştırın veya bantlayın, küçük olanı daha büyük olanın içine oturtun.

Her iki kabın dibine biraz talk pudrası serpin. Talk kaygandır ve tahtakurularını kabın içinde tutacaktır.

Yataklar, kanepeler veya sandalyeler gibi istila edilmiş mobilyaların her bir ayağının altına yerleştirilecek yeterli önleme tuzağı yapın.

Gerekirse, mobilyalarınızı herhangi bir duvardan birkaç santim uzağa taşıyın ve hiçbir çizginin zemine değmediğinden emin olun, sadece mobilya ayakları, çarşafların yere değmemesini sağlar, sadece mobilya ayakları.

Durdurucuları her hafta kontrol edin ve temizleyin. Talk pudrasını tekrar uygulayın.

Yakalanan yatak böceklerini plastik fermuarlı veya kapatılabilir bir torbaya atın.


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started